Verzending

Verzendinformatie

Bij ons staat het leveren van de beste verzendmethode voor u centraal, ongeacht uw locatie. Elke dag bedienen we met trots talloze klanten wereldwijd, zodat we altijd een hoog niveau van reactievermogen kunnen bieden.

Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een tracking link via e-mail. Mocht u toch van gedachten veranderen, dan kunt u uw bestelling annuleren voordat we deze versturen.

Hoewel we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat uw bestelling binnen een bepaalde tijd wordt geleverd, kunnen we helaas geen verantwoordelijkheid nemen voor vertragingen die buiten onze controle liggen. We zullen echter ons uiterste best doen om u op de hoogte te stellen van eventuele onvoorziene vertragingen.

Levertijd

We hanteren een levertijd van 1-2 werkdagen, waarbij u rekening moet houden met nog eens 1-2 werkdagen voor de verwerking van uw bestelling.

VERZENDKOSTEN

Goed nieuws! We bieden gratis wereldwijde verzending voor al onze bestellingen.

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN

Kan ik mijn leveringsadres wijzigen nadat ik een bestelling heb geplaatst?

Helaas kan het verzendadres niet meer worden gewijzigd nadat uw bestelling is verwerkt. Voor verzending proberen we echter ons best te doen om u te helpen bij het controleren van uw afleveradres. Zorg er dus voor dat uw adres correct is en als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u een trackingnummer. Met dit trackingnummer kunt u uw bestelling volgen op onze bedrijfswebsite.

Houd er rekening mee dat het tot 48-72 uur kan duren voordat de trackinginformatie is bijgewerkt.